Кметът на Борован представи бюджет 2020 г. на публично обсъждане в залата на общинския съвет /снимки/

Кметът на Борован представи бюджет 2020 г. на публично обсъждане в залата на общинския съвет /снимки/ Приоритети за 2020 година в община Борован ще бъдат подобряване  инфраструктурата, увеличаване жизненият стандарт на хората, образование, изграждане на система за видео наблюдение в община Борован. Качеството на предлаганите услуги от общинската администрация, ще се увеличава. Бюджетът на Община Борован за 2020 година е реалистичен и съобразен с възможностите на общината, сподели инж. Тодорова. Тя представи финансовата рамка на обсъждането. Бюджетът за 2020 година включва реализиране на следните проекти: Реконструкция на общинска четвъртокласна пътна  мрежа в община Борован; Реконструкция на част от водоснабдилите системи на село Добролево, село Сираково, село Нивянин и село Малорад; Ремонт и рехабилитация на уличната мрежа в община Борован по ПМС; Строително ремонтни работи на язовири на територията на община Борован. Кметът на община Борован подробно обясни точките от финансовата рамка - за какво ще бъде похарчена всяка една стотинка.
Община Борован ще стартира бюджетната 2020 г. с първоначален план на бюджета  6 083 791 лв. През тази година администрацията ще работи за повишаване на приходите и за намаляване на разходите, за да стабилизира финансовото си състояние. Капиталовата програма е в размер на 850 400. Инж. Тодорова коментира, че през 2020 година има ръст в сферата на образованието, повишени са средствата и в сферите на здравеопазването, сигурността и културата. През 2020 година не е предвидено увеличаване на размера на налозите на физически лица  отчитайки демографските показатели, намаляване на населението и платежната им способност.
Имайки предвид гореизложеното, общинското ръководство и през 2020, въпреки финансовите негативи, свързани със просрочените задължения към ФЕЕИ АДСИЦ и „Асет Банк“ АД, ще продължи да изпълнява успешно своята дейност – насочена към увеличаване добро състоянието на населението в петте населени места в Община Борован. 
22.01.2020, 12:10 часа
1686 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha