Интересът към „Теклас“ не стихва, над 1000 врачани са мераклии за работа в завода

Интересът към „Теклас“ не стихва, над 1000 врачани са мераклии за работа в завода Новостроящият се завод на „Теклас – България“ ЕАД във Враца не спира да вълнува врачани, над 1 000 са молбите от желаещите да работят в автомобилния гигант, научи агенция BulNews.  
Мераклиите са подали документите си в дирекция „Бюро по труда“, но на този етап заявки от фирмата още липсват, заяви директорът на институцията Маргарита Ангелова. 
Очаква се в края на месеца от завода да направят среща с представители на дирекцията в града под Околчица, на която да стане ясно до къде е стигнало набирането на кандидати. 
„Ще търся техни представители, защото разбрах, че ще в края на месеца ще идват във Враца. Доколкото знам при тях изостава строителството“, допълни още Ангелова.
Припомняме, че от края на миналия месец е назначено лицето, което ще отговаря за човешките ресурси в завода и интервютата с кандидатите. Очаква се първите работници да бъдат назначени в края на февруари или началото на март, поради забавянето в строителството. 
Строенето на другия завод, вълнуващ врачани - „МД Електроник“ е вече на финалната права и подборът на кадри тече усилено, като най-вероятно до края на годината ще наемат 300 души. 
 
22.01.2020, 13:54 часа
4437 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha