Социални работници от Враца помагат на хора с ТЕЛК и техни близки в търсенето на работа

Социални работници от Враца помагат на хора с ТЕЛК и техни близки в търсенето на работа Националната пациентска организация (НПО) и Българската стопанска камара (БСК) започват съвместна инициатива за подкрепа на безработни с намалена работоспособност и техни близки.
400 пациенти с ТЕЛК или близки на лица с намалена работоспособност от пет града в страната до края на октомври трябва да получат безплатна помощ от социални работници за това по-лесно да си намерят работа. Инициативата се реализира и във Враца. 
Двама социални работници от Враца предоставят безплатна помощ на лица с ТЕЛК или близки на пациенти с намалена работоспособност при търсенето на работа. Социалните работници помагат с информация относно свободните работни места в региона, както и с информация за това как безработните да променят квалификацията си или да продължат образованието си. Специалистите на Националната пациентска организация помагат още с помощ при подготовката на автобиография и мотивационно писмо, както и с подготовката за интервю за работа. На социалните работници може да се разчита и за придружаване до Бюрото по труда и местната социална служба за търсенето на повече възможности за намирането на работа. 
Благодарение на партньорството си с Българската стопанска камара, НПО ще предоставя на безработните лица с ТЕЛК или близки на пациенти с намалена работоспособност безплатни електронни обучения за търговски, продажбени, и презентационни умения, работа с компютър и други. Социалните работници помагат и в попълването на различни документи, така че да се намали зависимостта на пациентите с хронични заболявания от администрацията. 
Освен пряката работа с безработни с ТЕЛК или близки на лица с намалена работоспособност, Националната пациентска организация и Българската стопанска камара разработват и информационна система, която помага на работодатели, както и с информационна кампания за правото на хората с увреждания да се върнат на пазара на труда. 
23.01.2020, 16:35 часа
837 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha