Европейската комисия подписа споразумението за Брекзит

Европейската комисия подписа споразумението за Брекзит Двама висши представители на Брюксел, президентите на Европейската комисия и Европейския съвет, подписаха споразумението за развод на Великобритания с ЕС днес.
С официалното одобрение на Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел текстът ще бъде внесен в Европейския парламент на 29 януари за ратифициране.
След това, в четвъртък следващата седмица, дипломатите от държавите-членки на ЕС ще одобрят споразумението писмено, като гарантират напускането на Великобритания в полунощ на 31 януари.
"Шарл Мишел и аз току-що подписахме Споразумението за оттеглянето на Обединеното кралство от ЕС, което отваря пътя за ратифицирането му от Европейския парламент", написа в Туитър ръководителят на Комисията Урсула фон дер Лайен.
"Нещата неизбежно ще се променят, но приятелството ни ще остане. Започваме нова глава като партньори и съюзници.", заяви още тя. 
Официални снимки на церемонията по подписването, проведена преди зазоряване в централата на Европейския съвет в Брюксел, показаха наблюдаващия случващото се главен преговарящ за Брекзит от страна на ЕС Мишел Барние.
24.01.2020, 10:10 часа
184 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha