Руснак се призна за виновен за измами с кредитни карти за над 20 млн.

Руснак се призна за виновен за измами с кредитни карти за над 20 млн.

Руски гражданин се призна за виновен вчера в управляване на уебсайт, чрез който много хора участвали в измами с кредитни карти за над 20 милиона долара, предаде Асошиейтед прес.
29-годишният Алексей Бурков от Санкт Петербург е направил признанието във федерален съд във Вирджиния по обвинения, които включват измама и пране на пари. През ноември Бурков беше екстрадиран в САЩ от Израел, въпреки възраженията на руските власти, припомня БТА.
В обвинителния акт се казва, че мъжът е управлявал сайт, наречен "Кардпланет", който давал възможност на хора да купуват номерата на крадени кредитни карти на цена от 3 до 60 долара. Купувачите използвали данните от кредитните карти, за да правят мошенически покупки, чиято обща стойност достигнала 20 милиона долара.
Прокурорите твърдят, че Бурков предлагал дори връщане на парите за покупката на банкови данни, ако се окаже, че картата не може повече да бъде използвана.
Вчера той е признал пред съда, че е ръководил и втори уебсайт, присъединяването към който ставало само след покана. Сайтът давал възможност на киберпрестъпници да продават крадени данни.
Израелски представители изказаха предположение, че Русия се е опитвала да уреди освобождаването му в замяна на пускането от затвора на 26-годишната израелка Наама Исахар, осъдена в Москва на седем години лишаване от свобода за притежание на няколко грама марихуана.
Бурков може да получи наказание до 15 години затвор при прочитането на присъдата на 8 май.

24.01.2020, 12:15 часа
166 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha