„Персона нон грата“ за двамата руски дипломати, разследвани за шпионаж у нас

„Персона нон грата“ за двамата руски дипломати, разследвани за шпионаж у нас България най-вероятно ще обяви двамата руски дипломати, обвинени за шпионаж, в "персони нон грата", каза министърът на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти.
В момента писмата от прокуратурата за двамата дипломати, срещу които са събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност, се разглеждат от компетентната дирекция в Министерството на външните работи и в рамките на днешния ден посланикът ще бъде извикан, каза още Захариева.
По-рано днес от прокуратурата съобщиха, че главният прокурор е уведомил министъра на външните работи за събрани доказателства за извършвана разузнавателна дейност от двама руски граждани, ползващи се с дипломатически имунитет.
"Писмата от прокуратурата са получени днес в МВнР, веднага са разпределени на компетентната дирекция, ще предприемем действията, които сме длъжни да предприемем, най-вероятно за обявяване за "персона нон грата" на двамата дипломати", коментира Захариева.
24.01.2020, 13:25 часа
489 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha