Отворената връзка - край или хепиенд за любовта?

Отворената връзка - край или хепиенд за любовта? Съществува широко разпространеното мнение, че хората, които са привърженици на отворената връзка, страдат повече от здравословни проблеми и не са толкова щастливи, колкото събратята си, които не мърдат и на йота от своята половинка. Напоследък обаче учени обориха това остаряло схващане и твърдят, че участниците в такива отношения са в пъти по-доволни, по-усмихнати и по-сексуално активни от тези, които изповядват моногамията. Ако сте от онези, за които идеята за споделяне с трети, четвърти и прочее лица не е чужда, то трябва да сте наясно с някои основни правила на отворената връзка.

Бъдете подготвени
Ако сте от доста време с партньора си, идеята да правите секс извън рамките на връзката със сигурност не е лесна работа и за двама ви. Преди да се впуснете в отворена връзка, бъдете наясно, че именно от това имате нужда, в противен случай скоро ще празнувате раздялата си.

Направете пробно кръгче
Парти с повечко алкохол е чудесен повод да свалите някой приятен мъж и дама, с които да изпробвате дали тая работа с отворената връзка е за вас. На следващата сутрин задължително дискутирайте преживяванията си с постоянния си партньор. Вижте как ще се чувствате. Дали ще сте подвластни на ревност, дали ще усещате несигурност и напрежение във въздуха, или пък и двамата ще сте доволни и развълнувани от преживяното.

Избягвайте общи познати
Забравете да вкарвате познати муцуни между чаршафите. Колкото по-малко допирни точки имате с новите любовници, толкова по-добре. Мислете за отворената връзка като за тайна, но с тази разлика, че любимият ви знае за нея, но не и новият ви любовник. По-добре оставете у него усещане за тайнственост, за да не се изкуши да развява интимните ви ризи пред трети лица.

Не споделяйте тайната си пред света
Всички имаме своите мистерии, които не искаме да правим достояние на останалите. Няма нужда да разправяте на приятелите си, че имате отворена връзка, само и само за да успокоите я гузната си съвест, я да потърсите разбиране от другите. Най-вероятно те няма да ви разберат изобщо. Най-много да се почувствате засрамени от тяхното гласно или негласно осъждане.

Правете любов, не се влюбвайте
Това не е лесна работа, но е емоция, на която не е лошо да се съпротивлявате, ако започне да си проправя път към сърцето ви. Ако не искате да застрашавате основната си връзка, то тогава не си позволявайте дълги сесии за гушкане след секса с втория ви партньор. Ако се влюбите в някого, объркани от добрия секс, това само ще усложни и без това немного простата ситуация.

Комуникирайте
Няма нужда да се споделят пикантни подробности, но не е лошо да сте наясно с другите партньори на половинката си и интересите, които го вълнуват. И вие споделете вашите въжделения. Ако има нещо, което ви тревожи, не се свенете да го споделите. Бъдете честни и комуникирайте искрено, ако искате да се наслаждавате на свободата на този сексуален ангажимент без спънки.

Определете ясни правила
Още в началото сложете граници на това кое е възможно и кое е извън рамките на всякакви договорки. Бъдете наясно, че сте на една вълна какво означава изневяра и какво е отворена връзка. Какво е позволено и какво не. Уважавайте своите и желанията на партньора си. Това, че спите и с други хора, не ви прави лоши индивиди, нито безсмъртни тарикати, на които всичко може да се размине.

Не канете любовника си на гости за нищо на света
Това е абсолютно задължително правило. Партньорът ви може и да спи с други хора, но да ги кани на вечеря у вас - със сигурност ще дестабилизира и без това крехкия баланс, който цари в отворената връзка. Вашият дом е вашето любовно гнездо и никакви сексуални кукувици не може да припарват в него.

Любимият винаги е на първо място
Без значение от всичко съпругът или приятелят ви винаги трябва да е вашият фаворит. Планове или събития, свързани с него, винаги трябва да са на първо място в графика ви за деня. Няма нужда да го карате да се чувства като втора цигулка - и без това да ви дели с още някого изобщо не е лесна работа.
14.02.2020, 10:00 часа
491 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha