Бавят със седмица уволнението на съдия Андон Миталов

Бавят със седмица уволнението на съдия Андон Миталов Съдийската колегия на ВСС единодушно реши да даде 7-дневен срок на министъра на правосъдието Данаил Кирилов да отстрани неяснотите в искането си, както и да посочи доказателства как магистратът Андон Миталов е уронил престижа на съдебната власт. 
В петък Кирилов поиска съдията от Специализирания съд, на когото САЩ отказаха виза заради корупция, да бъде уволнен. Министърът внесе искането си в Съдийската колегия на ВСС. Днес тя го разгледа и прие за сведение. Становището на кадровиците е, че Кирилов трябва да изложи фактически обстоятелства и да посочи нарушенията на Миталов, с които той е уронил престижа на съдебната власт. 
По-рано днес шефът на ВКС Лозан Панов каза, че предложението на Данаил Кирилов съдържа "множество непълноти и неясноти.
"Днес, без по никакъв начин да обезпокоявам най-добрия юрист на управляващите, смея да кажа, че това предложение има множество непълноти и неясноти".
На въпрос кои са тези неясноти шефът ВКС отговори: "Кои са конкретните действия от страна съдия Миталов, с които е накърнен престижа на съдебната власт и са нарушени неговите служебни задължения, както и кои конкретни действия и респективно бездействия са извършени, по кое конкретно дело - всичко това, което е от значение".
Според шефа на ВКС е много важно да се посочат и доказателства. 
11.02.2020, 11:25 часа
709 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha