Мъжът и жената интимно – за какво не бива да се извинявате

Мъжът и жената интимно – за какво не бива да се извинявате Сексът не е само физическото сливане на тела, а интимен момент, който може да донесе както приятни емоции на двамата, така и разочарование. Понякога, най-вече заради това, че партньорите се познават много малко, изживяването невинаги е като по филмите. Притеснението, умората, повече изпит алкохол или някакъв здравословен проблем са факторите, които могат да провалят плановете на всеки за по-страстна нощ между завивките. Но има и нещо друго – неуместните приказки на единия, които определено действат зле на либидото. Сексолози коментират пред „Femina“, че определени действия могат да понижат сексуалната функция. За какво никога не бива да се извинявате по време на секс?

Желание за ползване на играчки
Според специалистите, ако имате определени предпочитания за секса, то трябва да ги споделите и обсъдите предварително. Иначе най-неприятното нещо е по време на самия акт да се извинявате или да се карате, че сте ползвали определени играчки. Може би и половинката ви иска да изпробва нещо различно, но се притеснява как да ви го каже. За да не развалите момента, говорете за играчките, които харесвате преди да си легнете.

Даването на инструкции
Има мъже и жени, които предпочитат да контролират самия акт. В това няма нищо лошо, стига да знаете как да го направите. Някои партньори обичат да чуват по-мръсни думи в ухото, но не и да им казват с подробности какво да правят. За да не изпаднете в обяснителен режим по време на секс, все пак насочвайте партньора/партньорката по-внимателно и задавайте въпроси за това дали има нещо, което те искат от вас.

Че не желаете да правите нещо конкретно
Независимо дали се познавате или не, не бива да се срамувате да споделите какви граници си поставяте в секса. Дори и да сте с мъжа/жена си от няколко години, ако нещо не ви харесва по време на самия акт, не го правете. Ако ви накарат обратното, то вие не сте длъжни да го правите.

Ако харесвате или не порно
Има хора, които обичат да повишат либидото си, гледайки порно заедно с половинката. Ако не сте го правили до момента, това ще е нещо различно за вас, но може и да не ви хареса. Не се извинявайте, ако гледате или не гледате порно. Това е нещо много субективно, просто е важно дали човекът до вас ще го приеме или не.

Че не сте успели да свършите
Голяма част от жените не изпитват оргазъм, но лъжат за това мъжете си. Понякога те просто искат самият акт да свърши по-бързо или просто не искат да разкрият на половинката си, че не се справя отлично в леглото.

Че не искате секс
Понякога просто има дни, в които на човек не му е до секс, но неговият партньор е на съвсем друга вълна. Ако се чувствате зле, че не се представяте добре заради това, че не ви се прави секс или сте отказали, не е нужно да се извинявате. Вашият/та партньор/ка трябва да ви разбере, ако държи да запази отношенията ви.
17.02.2020, 10:00 часа
479 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha