Евгения Банева изненада всички с коментар за приватизацията

Евгения Банева изненада всички с коментар за приватизацията
Аз съм за пълната проверка от ДАНС на сделките по приватизацията в България. Това заяви преди днешното заседание Евгения Банева.
Тя е обвиняема заедно с Николай и Мария Баневи по делото, гледано от Специализирания наказателен съд за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
Тя бе категорична, че е изпълнителен директор на две туристически дружества и  като такава подкрепя напълно възложената проверка от главния прокурор Иван Гешев на ДАНС.
Николай и Евгения Баневи са обвиняеми за участие в организирана престъпна група, оглавявана от самия него, както и за пране на пари и данъчни престъпления. Обвиняема по делото е и майката на бизнесмена – Мария Банева.
Има и иск от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество с цена 141 820 225,19 лв. до размера от 87 353 328,96 лв. чрез налагане на запор на акции и дялове от капитала на търговски дружества, запор на движими вещи, запор на моторна яхта, запор на банкови сметки и възбрана върху недвижими имоти.
Бизнесдамата Евгения Банева заяви, че мъжът й стои без причина 16 месеца в ареста и не е вярно твърдението на прокуратурата, че те са бегълци. Тя подчерта, че и двамата доброволно са се завърнали в страната.
Николай Банев е обвинен като извършител на данъчните престъпления, а съпругата му – като негов помагач.
Обвиненията завариха семейството в Ница в края на 2018 г. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември 2018 г.
В зала свидетелят Пламен Ангелов не можа да отговори на повечето въпроси на държавното обвинение и отрече да е имал нещо общо с фирми на Банев или ако е имал, той не е знаел, че са на бизнесмена.
Свидетелят призна, че срещу сума между 200 и 500 лв. са му прехвърляли фирми, които не работят. Затова не продавал данъчни декларации. В един момент част от фирмите, които били на негово име били прехвърлени на други лица.
14.02.2020, 12:45 часа
1177 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha