Убиецът на Кристин обжалва доживотната си присъда, близки отправят призив за протест

Убиецът на Кристин обжалва доживотната си присъда, близки отправят призив за протест Убиецът на 7-годишната Кристин от Сотиря е обжалвал постановената му доживотна присъда. Предстои Апелативният съд в Бургас да насрочи дата за съдебно заседание, заяви адвокат Сиво Сивов, защитник на почерненото семейство.
На 30 януари Сливенският окръжен съд реши, че 21-годишния Мартин Трифонов отива зад решетките до живот, без право на замяна на наложеното му наказание. Той и защитникът му имаха 15-дневен срок да обжалват на следваща инстанция и са се възползвали от това, коментира още Сивов.
Присъдата на Мартин беше първата след промяната в закона за съкратено съдебно следствие, която се случи след жестокото убийство на момиченцето. На заседанието в Сливен съдът уважи и гражданските искове на стойност 600 000 лв., предявени от майката, бабата и дядото на убитото дете.
Припомняме, че убийството бе извършено на 15 август миналата година по особено жесток начин и бе придружено с блудствени действия.
Заради несъгласието си със заявеното обжалване на присъдата близки и приятели на семейството на убитото дете, отправят в социалните мрежи призиви за протестни действия на 17 февруари от 17 часа на кръговото кръстовище „Розова градина“.
„Скъпи съграждани, българи в страната и чужбина. Ние всички заедно обединени успяхме да се преборим за промяната в закона за тежки криминални престъпления.
Днес е време да покажем, че държим на това и да заявим гражданската си позиция.
Като родители и като потенциално застрашени лица от подобни престъпления не смятам, че без отзвук трябва да подминаваме подобни абсурди.
От името на семейството на Криси и ние като техни близки призоваваме за подкрепа всеки един, който за секунда се замисля, че можеше да е на мястото на това семейство.
На 17.02.2020 година от 17 часа ще сме на Розова градина. Нека покажем отново заедно, че не се делим на българи, цигани, турци и прочие, а се делим на хора със и без съвест!“, се казва в апела им.
Искането им постановената вече присъда на Мартин Трифонов да не бъде променяна ще бъде заявено в Сливен, но делото вече ще се гледа в Бургас и от магистратите там зависи дали убиецът ще остане зад решетките до края на живота си.
17.02.2020, 10:22 часа
504 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha