Обвиняемите за побой на младежи в „Слънчевата градина“ в Монтана Максим Колов и Георги Георгиев са предадени на съд

Обвиняемите за побой на младежи в „Слънчевата градина“ в Монтана Максим Колов и Георги Георгиев са предадени на съд Районната прокуратура в Монтана е внесла за разглеждане в съда предложение за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание на Максим Колов и Георги Георгиев, обвинени за извършено от тях престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 130, ал. 1, вр. чл. 20 от НК.
Около 19 ч. на 5 юли 2017 г. обвиняемият Георгиев бил с малката си дъщеря в парк „Слънчевата градина“ в Монтана, със съоръжения за скейтборд наоколо. Имало много други почиващи – родители с деца и младежи.
В един момент едно от момчетата – Д.Й., при движение със скейта закачил детето на Георгиев. Двамата паднали. Това предизвикало агресивна реакция от страна на бащата на момичето, който се нахвърлил с юмруци върху младежа, удрял го, скъсал му блузата. Намесили се намиращи се наоколо свидетели, като държали ръцете и краката му, за да спре да удря пострадалия.
Недоволен от случилото се Георги Георгиев се заканил да повика свои приятели, „за да видят те какво ще стане“, което и сторил. След няколко минути на мястото пристигнали двама от тях и веднага се насочили към младежите. Нападнали ги ожесточено с юмруци. При сбиването се хвърляли велосипед и детска тротинетка.
Намиращи се в парка жени и деца започнали да викат и молят мъжете да спрат, но това не ги спряло. Побоят бил прекратен, след като нападателите забелязали, че едно от момчетата изпаднало в тежко състояние. Не след дълго пристигнал патрулен автомобил и линейки, пострадалите били откарани в болнично заведение.
Предстои делото за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди срещу Колов и Георгиев да продължи в съда.
19.02.2020, 11:01 часа
13222 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha