Служители на летище в Боливия са арестувани заради наркотрафик

Служители на летище в Боливия са арестувани заради наркотрафик Няколко служители на едно от летищата в Боливия са били задържани от отдела за борба с наркотиците в рамките на разследване по делото за задържания в Мексико самолет с около тон кокаин на борда, съобщава изданието „Deber”.
Инцидентът се случил в края на януари, когато подозрителен частен самолет е забелязан във въздушното пространство на Мексико. Той е прихванат от самолети на военновъздушните сили, а пилотите били принудени да се приземят. Военните проверили самолета и открили на борда му 32 пакета с вещество, подобно на кокаин, с общо тегло от почти един тон.
Задържани са двама граждани на Боливия.
Според правоохранителните органи в Мексико, самолетът вероятно е излетял от Аржентина и се е насочил към остров Косумел. Преди излитането служителите на летището, от което е излетял авиомашината, са направили обстойна проверка, но наркотици не са били открити.
Властите в Аржентина подозират, че самолетът е направил междинно кацане в Боливия или Перу, където е бил натоварен наркотикът.
Арестувани са няколко служители на летище в северната част на Боливия, където се е установило, че е кацал самолетът за презареждане с гориво.
19.02.2020, 16:30 часа
354 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha