Община Мездра обявява процедура за подбор на кандидати за обществени възпитатели

Община Мездра обявява процедура за подбор на кандидати за обществени възпитатели На основание чл. 42 от Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, МКБППМН при Община Мездра обявява:
ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДБОР НА КАНДИДАТИ
ЗА ОБЩЕСТВЕНИ ВЪЗПИТАТЕЛИ ЗА 2020 Г.

Брой позиции за обществени възпитатели: 9 (девет).
Изисквания към кандидатите за заемане на длъжността:
1. Да притежават необходимата квалификация - висше образование (педагог, психолог, педагогика на девиантното поведение), опит, умения и комуникативност при работа с деца.
2. Професионален опит - 1 година.
3. Да се ползват с висок морал и добро име в обществото.
4. Да не са осъждани.
5. Да познават нормативната уредба за работа с деца, с противообществени прояви и структури в системата за БППМН.
6. Да познават нормативната уредба, свързана с корекционно-възпитателната работа с малолетни и непълнолетни деца.
7. Да имат познания за особеностите и характеристиките на деца с асоциално поведение, деца с агресивно поведение, конфликтни, с трудности в социализацията и общуването, с девиантно поведение.
Специфични изисквания:
1. Компютърна грамотност - Microsoft Word, Microsoft Excel, Internet.
2. С предимство са кандидатите, притежаващи свидетелство за управление на МПС.
Характер на работата:
1. Общественият възпитател извършва индивидуална, корекционно-възпитателна работа с определените му от Местната комисия малолетни и непълнолетни деца, съгласно изискванията на Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Статута на обществения възпитател.
2. Общественият възпитател взаимодейства с родителите (или лицата, които ги заместват), ИДПС, училищните ръководства, класни ръководители, педагогически съветници, социални работници, психолози, лекари и специализирани институции.
3. Обществените възпитатели участват в проверки, организирани от МКБППМН, от полицията и от други органи, във връзка със спазването на нормативните актове, касаещи малолетните и непълнолетните, в проверки по конкретни поводи, вкл. по изпълнение на мерките по чл. 13, ал. 1, т. 6, т. 7 и т. 8 от ЗБППМН.
4. Общественият възпитател участва в дейностите по плана за превантивна работа на МКБППМН през годината.
Начин за провеждане на процедурата:
1. Подбор по документи.
2. Събеседване с кандидата.
Необходими документи за кандидатстване:
1. Заявление в свободен текст до Председателя на МКБППМН - гр. Мездра с актуален телефонен номер.
2. Автобиография.
3. Копие от диплом за завършено образование.
4. Копие на документи, удостоверяващи допълнителна квалификация за работа с деца с асоциални прояви.
Допълнителна информация:
Дейностите по длъжността “Обществен възпитател” се заплащат на основание Заповед на Кмета на Община Мездра, на основание Наредба №2/ 1999 г. на ЦКБППМН за материално стимулиране на обществените възпитатели (обн. ДВ, бр. 110/ 2003 г., изм. и доп. ДВ, бр. 9/ 2009 г.).
Кандидатите следва предварително да се запознаят със Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и със Статута на обществения възпитател.
Обществените възпитатели се определят и осъществяват дейността си съгласно разпоредбите на Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.
Срок за подаване на документи: до 05.03.2020 г. в стая №115, ет. 1 на Общинска администрация - Мездра.
Подборът на обществените възпитатели ще премине в два етапа:
Първи етап
- Проверка и разглеждане на подадените документите за съответствие от комисия, назначена със Заповед на кмета на общината. В 5-дневен срок след проверка на подадените документи ще бъдат обявени допуснатите до събеседване.
Втори етап - Събеседване с допуснатите кандидати, което ще се проведе на 16.03.2020 г. от 10.00 ч. в малката заседателна зала на 4 ет. в сградата на Общинска администрация - Мездра.
Списъкът на допуснатите до втори етап кандидати, датата и часът на събеседването ще бъдат обявени на интернет страницата на Община Мездра на 11.03.2020 г.
 
21.02.2020, 09:20 часа
777 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha