Ето ги сводниците, натръшкани при зрелищна акция в пловдивски стриптийз бар

Ето ги сводниците, натръшкани при зрелищна акция в пловдивски стриптийз бар Собственикът на еротичния клуб „Силикон” Димитър Донов, който е известен строителен предприемач, управителят на заведението Николай Димитров, родом от Варна, един от охранителите – Григор Д.и чужденецът Алит Ибрям, който е набирал мулатки от чужбина за работа в заведението, са били арестувани при среднощната акция на полицията в центъра на Пловдив.
В еротичния клуб е имало обособени кабинки, в които момичетата са извършвали платени сексуални услуги. Официално те са били наемани на работа, за да танцуват на пилон, но са били склонявани за проституция, коментираха пред БЛИЦ разследващи.
Варненецът, управител на заведението, също е осигурявал чужденки за работа в клуба.
Районна прокуратура –Пловдив наблюдава досъдебно производство,  започнато от отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, за склоняване към проституция.
Междувременно от прокуратурата в Пловдив съобщиха, че под ръководството и надзора на Районна прокуратура –Пловдив се води досъдебно производство, започнато, на 22 февруари 2020 г., с първо действие по разследването – претърсване и изземване, от  отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, във връзка с проведена, тази нощ,  полицейска акция в стриптийз бар в гр. Пловдив. 
Установено е, че в нощния клуб се предлагали сексуални услуги от жени срещу заплащане. За срок от 24 часа по Закона за МВР са задържани четирима мъже, на възраст от 31 г. до 40 г., а именно: собственик на заведението, управител, охранител и мъж, който е бил посредник при набирането на жените.
Досъдебното производство е образувано по чл. 155 от Наказателния кодекс и по чл. 159А от Наказателния кодекс – за набиране и склоняване на жени към проституция.
В акцията са участвали служители на отдел „Криминална полиция“ към ОД на МВР – Пловдив. С оглед събраните доказателства предстои наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Пловдив да прецени за повдигане на обвинения спрямо задържаните и определяне на мярка за неотклонение.    
22.02.2020, 16:11 часа
1479 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha