Осъдиха на 25 години затвор рецидивиста, убил с брадва възрастен мъж във врачанското село Враняк /снимки/

Осъдиха на 25 години затвор рецидивиста, убил с брадва възрастен мъж във врачанското село Враняк /снимки/ Окръжният съд във Враца осъди на 25 години затвор рецидивиста, убил с брадва възрастен мъж във врачанското село Враняк, видя репортер на BulNews.
Окръжната прокуратура във Враца бе внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу 40-годишния Николай Димитров за умишлено убийство и грабеж, извършени от него при условията на опасен рецидив още в края на миналата година.
Тежкият криминален инцидент, за който е обвинен Димитров е станал на 22 декември 2018 година в село Враняк. 40-годишният мъж е влязъл в дома на възрастно семейство в селото. На входа видял брадва, взел я и продължил към стаята, която обитавали пенсионерите. В този момент собственикът на къщата Димитър Маринов е бил заспал в инвалидния стол, а съпругата му седяла на леглото.
Без да казва каквото и да било, обвиняемият замахнал с брадва срещу спящия мъж и с режещата й част го ударил четири пъти по главата. Съпругата на жертвата се изплашила и започнала да вика за помощ. Тогава Димитров започнал да я удря по главата и тялото и да иска от нея пари. Той издърпал портмоне от леглото и взел сумата от 1 560 лева, като през това време продължавал да нанася удари на възрастната жена и да иска още пари.
Пред органите на реда сам признал за извършените от него престъпни деяния, показал къде изхвърлил носените от него дрехи и предал отнетите пари.
Обвиняемият бе защитаван от служебен защитник, който заяви, че убийството не е нещо фрапиращо и няма голям обществен отзвук.
Синът на жертвата Емил Беров сподели преди делото, че според него няма да бъде наложена максимална присъда на извършителя.
В съдебната зала Николай Димитров бе признат за виновен за убийството на Димитър Маринов по особено жесток начин. Съдът определи 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.
За второто обвинение за грабеж подсъдимия отново беше признат за виновен, като присъдата е 12 години лишаване от свобода.
Съдът наложи на убиеца от Враняк едно общо наказание от 25 години.
Димитров е осъден да заплати обезщетение на сина на жертвата в размер на 50 000лева, както и да поеме разноските по делото.
Осъденият ще бъде преведен от ареста в затвора. Присъдата може да бъде обжалвана в срок от 15 дни пред Софийския апелативен съд.
Самият Николай Димитров заяви след делото, че не е очаквал такова решение на съда и със сигурност ще го обжалва.
25.02.2020, 12:25 часа
4332 2
Коментари

!!!

25.02.2020, 14:23 часа
И един от НПО и БАХ веднага се задейства да сложи отрицателен отговор, така де да не създаваме етническо напрежение.

!!!

25.02.2020, 14:11 часа
Тоя мангал не е ли ,за смъртна присъда!!! Кога ще изплати 50, 000 лв. от затвора ли!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha