Престижни отличия спечелиха деца от Мездра на Националния конкурс “Път към славата“

Престижни отличия спечелиха деца от Мездра на Националния конкурс “Път към славата“ Куп престижни награди спечелиха възпитаниците на Центъра за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) - Мездра в VIII Национален конкурс „Път към славата“, който се проведе през месец февруари в София. В събитието, организирано от Арт Център „Кърнолски“ под патронажа на Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители, взеха участие над 1600 млади таланти от цялата страна на възраст от 4 до 35 г. Те се съревноваваха в 7 конкурсни категории в 5 възрастови групи. 
Отлично се представи мажоретният състав към ЦПЛР, който заслужи първа награда в категорията „Мажоретки“ във втора възрастова група за изпълненията си на „Марш с батони“ и „Марш с пом пони“ под музикалния съпровод на патриотичните песни „Боят настана“ и „Де е България“. Танцовата формация получи купа, диплома, медали и покана за участие през месец септември във II Mеждународен фестивал “Короната на Орфей” в Паралия Катерини, Гърция, а художественият ръководител на състава Христина Стоянова - диплома за висок професионализъм. 
В същата възрастова група, но в категорията „Вокал - българска песен“, Вокална група „Детски свят“, с художествен ръководител Анета Петкова, беше отличена от авторитетното жури с втора награда. Подрастващите певчески таланти изпълниха песните „Моята родина“ и „Има светлина“, като за представянето си получиха купа, диплома, медали и покана за участие в XXVIII Международен фестивал на изкуствата за деца и младежи “Ние - ХХI век”, който ще се проведе през месец август в к. к. „Слънчев бряг“.  
26.02.2020, 11:10 часа
511 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha