Ученици от СУ "Христо Ботев" във Враца участваха в работна среща по проект от "Еразъм+" /снимки/

Ученици от СУ "Христо Ботев" във Враца участваха в работна среща по проект от "Еразъм+" /снимки/ През изминалия месец ученици от Средно училище „Христо Ботев” във Враца участваха в работна среща по проект от програмата „Еразъм+”, финансирана от Европейската комисия. В град Калиета на остров Мадейра те работиха заедно с партньорите си от Португалия, Полша, Гърция, Латвия и Италия по темата „Да творим заедно музика”. Всяка група представи подготвената у дома фолклорна песен, като така запозна партньорите си със своя фолклор и културно наследство. Учителите по музика работиха с участниците в срещата по изучаването на португалска народна песен, която беше изпята на организирания съвместен концерт.
 Подготвената от домакините програма беше изключително разнообразна и интересна. Тя включваше дейности като участие в учебни занятия, посещение във фабрика за преработка на захарна тръстика, среща разговор с кмета на града, посещение на художествена галерия, поход в планината, еднодневна екскурзия до Фуншал, посещение на 3D-музей, участие в карнавала на училищата в Рибейра Брава, посещение на етнографски музей.
    Работата по проекта спомогна и за повишаване уменията на учителите да преподават чрез нови иновативни методи. Те се запознаха с учебните програми на партньорите си и с начини да мотивират младежите да се развиват посредством музика.
Работата по проекта изисква използването на уеб платформата eTwinning, а резултатите от дейностите се публикуват на училищния уебсайт. Използването на ИКТ като инструмент за комуникация, изработване, оценка на процеса на работа и разпространението на резултатите помага на учениците да създадат общ продукт със своите приятели по „Еразъм +”. Планираните дейности повишават мотивацията на учениците с по-малки възможности за приобщаване към атмосферата в училище. В проекта участват не само ученици с музикален талант, но и такива, които рисуват и пишат разкази. В следващите месеци те ще изработват плакати, слогани, музикални албуми и DVD-та. Те ще заснемат кратки филми, ще пишат статии, с което ще подобрят своята информираност и предприемачески умения. 
 
02.03.2020, 09:40 часа
964 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha