НСО пази жителите и гостите на София на Националния празник

НСО пази жителите и гостите на София на Националния празник На Националния празник на България - 3 март, Националната служба за охрана (НСО) предприема мерки за гарантиране на сигурността на жителите и на гостите на София, съобщиха от НСО.
От 11 часа пред Паметника на Незнайния воин в столицата ще се състои церемонията за издигане на националното знаме на България. Тържествената проверка-заря по случай Националния празник е с начало 18.30 часа на пл. "Народно събрание".
Гражданите, които желаят да наблюдават церемонията пред Паметника на Незнайния воин, ще имат достъп до събитието през контролно-пропускателни пунктове (КПП), организирани на ул. "Раковски" и "Оборище", при ул. "Париж" и "Шипка" и при южната страна на храм-паметника "Свети Александър Невски".
За желаещите да наблюдават тържествената проверка-заря от 18.30 часа на пл. "Народно събрание" ще бъде осигурен достъп през три контролно-пропускателни пункта - два от двете страни на пешеходните алеи на бул. "Цар Освободител", в близост до изходите на подлеза при СУ "Свети Климент Охридски" (кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "В. Левски") и през един КПП на бул. "Цар Освободител" (откъм хотел "Сенс").
Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на събитията, поради невъзможност на място да бъде организирано съхраняването им. Достъпът на хора във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.
03.03.2020, 09:30 часа
487 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha