Над 3 000 са безплатните винетки за хора с увреждания в Монтанско

Над 3 000 са безплатните винетки за хора с увреждания в Монтанско 3 335 заявления за издаване на безплатни винетни стикери са подадени от лица с 50 и над 50% ТЕЛК в социалните служби в област Монтана за последните три месеца, съобщи директорът на Регионалната дирекция Георги Цеков. На 265 от тях е направен отказ.
"Като са предоставени 3 070 винетки, от които 77 за деца. Важното е да се знае, че вече не се изискват никакви документи от страна на кандидатстващите, т.е. цялата информация ние я имаме по служебен път. Единствено ако има подаване от страна на упълномощено лице, трябва да има пълномощно, иначе всичко останало го имаме като информация при нас", каза още той.
От началото на годината Съветът по осиновяване е провел 8 заседания. На 6 деца са подадени досиетата в Министерството на правосъдието. Областната комисия по приемна грижа е повела 13 заседания, като са направени годишни прегледи на 136 приемни семейства, уточни Цеков.
"В област Монтана вече функционират 140 професионални приемни семейства, с настанени в тях 130 деца, като на последното заседание на комисията е новоутвърдено едно приемно семейство.
През отчетния период от страна на Дирекция "Социално подпомагане" са извършени 413 проверки по спазване изискванията на член 12 от правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, а именно полагането на обществено полезен труд 4 часа, 14 дни в месеца. В резултат на което, имаме санкционирани 587 лица." 
Леко увеличен е броя на непълнолетните майки, които получават ваучери в натура на областно ниво, като преди са били 58, сега са 63 за 70 деца, допълни Георги Цеков.
05.03.2020, 16:40 часа
768 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha