Още двама министри на разпит заради паспортите на Божков и Попов

Още двама министри на разпит заради паспортите на Божков и Попов Рано тази сутрин на разпит в Спецпрокуратурата са били външният министър Екатерина Захариева и министърът на спорта Красен Кралев, предаде БГНЕС.
Те са били извикани във връзка служебните паспорти на избягалите в ОАЕ Васил Божков и Георги Попов.
Малко преди 14 часа днес в спецпрокуратурата дойде и заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев. "Не съм запознат с причините да бъда извикан от Специализираната прокуратура. Ще коментирам след като се запозная с тях", каза на влизане Георг Георгиев.
Миналата седмица стана ясно, че МВнР е издало служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов на 26 август 2019 г. като членове на УС на Българския съюз за физическа култура и спорт. Тези паспорти са издадени във връзка с изтичането на срока на предишните им служебни паспорти, издадени през 2016 г. на основание на писмо от Министерството на младежта и спорта.
Служебните паспортите, издадени през август 2019 г., са анулирани на 17 февруари 2020 г. МВнР е издало служебен паспорт на Васил Божков и през 2011 г. на основание служебните му ангажименти като член на УС на сдружението Български съюз за физическа култура и спорт.
Божков и Попов избягаха в края на януари в ОАЕ. Властите в София поискаха тяхната екстрадиция.
09.03.2020, 15:50 часа
580 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha