Нa първо четене: Депутатите приеха Закона за извънредното положение

Нa първо четене: Депутатите приеха Закона за извънредното положение Законът за мерките при извънредното положение влезе в пленарна зала. След продължили часове дебати предложенията бяха приети със 129 гласа „за“, 0 „против“ и 70 „въздържали се“. 
По-рано през деня депутатите решиха да отложат гласуването, за да разгледат предложението на БСП за мораториум върху спирането на тока и водата на гражданите, които не могат да платят сметките си.  
Стана ясно, че ГЕРБ ще предложат между първо и второ четене текста, който предвижда да отпаднат санкциите за медици, отказали да лекуват заразени с COVID-19. 
„Искам още веднъж да призова да бъдем отговорни и дисциплинирани. Справянето със законодателната рамка, ще даде възможност България да овладее епидемията“, заяви Даниела Дариткова от ГЕРБ по време на дебатите.
„Ще гласуваме „въздържали се“. Държавата прехвърля всички отговорности на работници, работодатели, лекари, но не поема никакви. Солидарността липсва“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.
„Очакванията на БСП са свързани с това в рамките на 2-3 дни да бъдат решени всички проблеми. Няма как това да се случи“, заяви Хасан Адемов от ДПС.
18.03.2020, 14:35 часа
947 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha