Коронавирусът остави две жени от Монтана блокирани в австрийски курорт /снимки/

Коронавирусът остави две жени от Монтана блокирани в австрийски курорт /снимки/ Две жени от Монтана са сред блокираните българи в Австрия заради коронавируса, научи BulNews.
От четири месеца Пламка и Цветина са в Австрия, в зимното курортно градче Калтенбах, за да работят. До преди десетина дни, когато властите затварят курорта и те остават в градчето без работа, пари и възможност да се приберат в България.
„Тук е като в Банско, всяко градче, мъничко селце е затворено. Полиция, жандармерия и никаква информация”, казва Пламка Петрова.
„Сезонът приключи преди една седмица, затвори лифта. Групите бяха все още тук по пансионите, по хотелите и дойдоха и съобщиха, че Тирол се затваря“, казва още Пламка.
Двете жени започват веднага да търсят начин да се приберат в България, но без резултат.
„Те започнаха да казват, че автобусите са спрени и са си изтеглили всички налични. След това започнахме да търсим бусовете, които прекарват хора. Те също ни отказаха и казаха, че е обявена карантина и започват да се затварят граници“, обясни Цветина Цветанова.
От седмица Пламка и Цветина вече са и без договори за работа. А в общежитието, в което живеят обаче не се знае още колко време могат да останат.
Жените подържат контакт и с около 50-60 българи близо до тях, които са в същата безизходица и търсят изход. Притеснението на хората там е вече до краен предел.
23.03.2020, 15:24 часа
11774 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha