Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19.
Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни.
Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят здравната ни система и всички онези хора, чиито професионални знания и опит са фокусирани върху това да гарантират на всички нас адекватна медицинска грижа по време на пандемия.
Това е трудна задача, изискваща съпричастност. Затова призоваваме българските граждани, които имат възможност, да бъдат солидарни и да се включат в кампанията, дарявайки 1 лв. чрез изпращането на SMS с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17777 за трите мобилни оператора в България (не се удържа ДДС).
Всички набрани средства ще бъдат изразходвани при пълна прозрачност. С направените дарения ще бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.
Целта, която заедно си поставяме, е да бъдат събрани 5 млн. лв.
Нека бъдем солидарни!
Повече информация можете да намерите тук: https://dmsbg.com/16648/dms-solidarnost
Друга възможност за подпомагане на лечебните заведения е дарителската сметка на МЗ:
IBAN BG91BNBG96613300129302
BIC BNBGBGSD
Булстат на Министерство на здравеопазването:  BG 000695317
В подкрепа на Министерството на здравеопазването Българският червен кръст е създал организация за приемане и съхраняване на дарения – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и други, с цел ограничаване разпространението на COVID-19, ранно откриване и лечение на новия коронавирус. Даренията в натура се приемат в централната складова база на БЧК в село Лозен, ул. Половраг 29.  
30.03.2020, 16:44 часа
250 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha