Москва представи приложение за проследяване на хора под карантина

Москва представи приложение за проследяване на хора под карантина Властите в Москва представиха днес приложение за смартфон, създадено за да проследява хората, на които е наредено да си стоят вкъщи заради коронавируса, предаде Ройтерс. В същото време Русия разшири обхвата на карантината на територията на страната.
Броят на заразените с коронавирус в страната нарасна днес до 2777 души, което е увеличение с 440 души за един ден, а 24 души са починали, съобщиха властите.
Москва, епицентърът на епидемията в Русия, обяви частична карантина в неделя. На жителите на руската столица бе казано, че могат да напускат домовете си само за да си купят храна или лекарства наблизо, да получат спешна медицинска помощ, да разходят кучетата или да изхвърлят боклука.
Говорителят на московското кметство Едуард Лисенко заяви,че властите са разработили приложение за смартфон за гражданите, които са се заразили. Те трябва да свалят приложението, което ще позволи да бъдат проследявани дали напускат домовете си.
Приложението все още се тества, каза Лисенко пред радио "Ехото на Москва".
Москва се подготвя да въведе система със специфичен матричен баркод, при която всеки жител на града, който се регистрира онлайн, ще получи уникален код, който може да покаже на полицаите, ако го спрат, когато отива до магазина или аптеката, добави Лисенко.
Осем южни региона в Русия наложиха днес подобни на тези в Москва мерки за карантина, което означава,че над 80 региона в страната сега са частична изолация.
01.04.2020, 16:23 часа
509 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha