Община Враца въведе услуга за електронно плащане на местните данъци и такси

Община Враца въведе услуга за електронно плащане на местните данъци и такси Плащането на местните данъци във Враца могат да се заплащат бързо и лесно по електронен път, съобщиха от Общината. 
От днес е въведена услугата „виртуален ПОС терминал“. Изцяло електронната услуга ще позволи на гражданите да заплатят бързо и лесно своите задължения, чрез дебитни или кредитни карти.
Преводите са без такси и комисионни и се отразяват веднага, без да се налага посещение на лицето до местната администрация или клон на банка.
Системата е изключително лесна за ползване, посредством сайта на местната администрация - http://www.vratza.bg/?category=12 – секция „Проверка и плащане на задължения“. За да бъде извършено плащането, задълженото лице трябва да въведе своето ЕГН или ЕИК, както и ПИН код, предоставен от дирекция „Местни данъци и такси“.
Гражданите, които нямат ПИН код, могат да го заявят по електронен път на следния адрес – [email protected]. За получаването му е необходимо да се предоставят трите имена и ЕГН за физически лица, а за юридическите – наименование на фирмата, булстат и телефон за връзка. В случай на искане на ПИН код за друго лице, трябва да се приложи сканирано копие на пълномощно.
Плащанията се гарантират посредством системата за сигурност – „Борика-Банксервиз“.
Целта на електронната услуга е спазване на противоепидемичните мерки и недопускане струпването на много лица на едно място.
06.04.2020, 13:57 часа
1494 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha