Професор Кантарджиев провери мерките срещу коронавируса в Монтана /снимки/

Професор Кантарджиев провери мерките срещу коронавируса в Монтана /снимки/ Главният виросолог в националния оперативен щаб и директор на центъра за заразни и паразитни болести професор Тодор Кантарджиев днес провери организацията на общинския пазар в Монтана.
Причината за посещението е заповедта на министъра на здравеопазването за въвеждане на строги мерки в фермерските пазари от началото на сезона. Професор Кантарджиев обиколи пазара заедно с кмета на Монтана Златко Живков, областния управител Росен Белчев и директора на регионалната здравна инспекция д-р Елена Борисова. Той даде точни указания къде да бъдат поставени маркерите за преминаване, информационните табели и как да се увеличи дистанцията между търговците.
Преди огледа на пазара професор Кантарджиев за пореден път обясни пред журналисти защо вярва в мерките. Той подчерта, че математическият анализ, с който се изчислява на колко дни се удвояват случаите на COVID-19 в страната показва, че мерките работят. Увеличаването на тези дни е белег за адекватност. В началото случаите са се удвоявали на 4-5 дни, сега се удвояват на 12-13 дни.
07.04.2020, 16:39 часа
1845 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha