Бойко Борисов уволни ръководството на Българската банка за развитие заради скандален заем

Бойко Борисов уволни ръководството на Българската банка за развитие заради скандален заем Премиерът Бойко Борисов е разпоредил Бордът на Българската банка за развитие да бъде освободен, както и нейният изпълнителен директор - Стоян Мавродиев. Борисов заяви по време на сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб, че е възмутен от отпуснатия скандален заем за 75 милиона лева за колекторска фирма.
По думите на Борисов той не е знаел за отпускането на заема, не е било консултирано нито с финансовия, нито с икономическия министър.
"Възмутен съм от това, което направи Българската банка за развитие. И понеже и финансовият министър ми каза, че никой с него не се е консултирал. И министърът на икономиката, който е принципал на ББР. Разпоредил съм му изпълнителният борд и директор да бъдат незабавно освободени. Нито аз съм знаел. И понеже не ми отива да кажа... Българската банка за развитие действа като всяка останала банка. Но за народа това е държавна банка. Затова министърът да свиква борд и да освобождава всичко в нея", заяви премиерът.
08.04.2020, 15:11 часа
663 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha