Справедливост! Хлапакът, пребил и обрал възрастна жена във Враца, остава зад решетките

Справедливост! Хлапакът, пребил и обрал възрастна жена във Враца, остава зад решетките Днес Врачанският окръжен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 14-годишния младеж, нападнал и обрал възрастна жена.
Той е обвинен в това, че на 5 април около 21.30 часа във Враца, е извършил грабеж в дома на П. К., като причинил на възрастната жена средна телесна повреда.
“Отчитайки началния етап на разследването /само 4 дни след деянието/, съдът намира, че са налице достатъчно, както преки, така и косвени доказателства, които водят на единствения извод в подкрепа на съпричастността на обвиняемия към деянието. Налице е и другата кумулативна предпоставка по чл.63 ал.1 НПК за вземане на най-тежката ограничителна мярка - реалната опасност обвиняемият да извърши друго престъпление. В подкрепа на този извод е на първо място високата обществена опасност на извършеното от него деяние, личността на пострадалата – възрастна жена, която не е в състояние да се защити, начина на извършване на престъплението – с взломяване на входната врата и след предварително обмисляне и подготвяне на същото”, се казва в мотивите на съда.  
Наистина тази най-строга мярка за задържане се взема при непълнолетни само в изключителни случаи, но съдът намира, че този случай е именно такъв.
“Съдът намира, че този случай е именно такъв, както с оглед изключителната бруталност на обвиняемия при извършване на престъплението, безпомощността на възрастната жена да се защити, зачестилите подобни набези от непълнолетни лица, имащи чувството за безотговорност и страхът на възрастните хора, които живеят сами, от подобни набези, така и с оглед опасността от укриване или манипулиране на доказателства”, посочва в мотивите си съдът.
Пред разследващите органи обвиняемият е направил самопризнания.  
Обвиняемият ще бъде настанен в подходящо помещение, отделно от пълнолетните задържани. За задържането му е уведомена майка му.
Настоящето определение на Врачанския окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране в тридневен срок от днес пред Софийския апелативен съд.
 
09.04.2020, 14:57 часа
4591 2
Коментари

Браво

09.04.2020, 20:38 часа
Това добре, а кога ще оправят и други случай с масови бой на ул. Мито Бояджиев, от който вече почина една жена, а втора е с опасност за живота в критично състояние в болница в София?

данчо

09.04.2020, 17:05 часа
Браво най-накрая на Врачанския окръжен съд нека всички съдии да взимат такива правилни и обосновани решения.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha