Рейтингът на Тръмп е рекордно висок на фона на пандемията

Рейтингът на Тръмп е рекордно висок на фона на пандемията

Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп достигна рекордно ниво след встъпването му в длъжност на фона на пандемията. Това се доказва от резултатите от проучване на общественото мнение, проведено от 4 до 7 април по инициатива на Fox News.
Според данните, 49% от анкетираните одобряват работата на Тръмп като държавен глава. Обратното мнение споделят други 49% от участниците в проучването, 2% не са дали отговор.
По-рано, за целия период на провеждане на тези анкети на Fox News, досега не е имало случай, в който рейтингът на президента да е надвишавал 48%. Това се случи миналия месец, както и през февруари 2017 г.
Според изследователите нарастващата популярност на Тръмп е свързана със загрижеността на гражданите за разпространението на вируса. Повечето респонденти смятат за подходящи предприетите мерки, взети от администрацията на президента.
На въпроса дали се притесняват от вируса, 94% от анкетираните са отговорили утвърдително, а останалите 6% не се притесняват от пандемията. 76% от анкетираните признаха, че се страхуват да не се заразят.

10.04.2020, 11:55 часа
147 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha