Модернизират жп участъка Мездра-Медковец

Модернизират жп участъка Мездра-Медковец Цялостна модернизация ще бъде извършена на жп участъка Мездра – Медковец, научи агенция BulNews. Проектът ще бъде реализиран от Държавното предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура”. За целта от дружеството вече са подали уведомление до министъра на околната среда и водите Емил Димитров. Инвестиционното намерение е входирано в Община Враца. Общата дължина на трасето, което предстои да рехабилитирано е с големина от 85 568 км. Средствата, които ще се вложат в дейностите са осигурени по Механизъм за свързаност на Европа.
Изцяло подменени по трасето Мездра – Медковец ще бъдат част от конструкцията на железопътния път, подмяна на отводнителните съоръжения, смяна на стълбовете на контактната мрежа. Подновени ще бъдат и съоръженията за сигнализация и телекомуникация, категорични са от Железопътната компания.
Мащабен ще бъде и ремонтът на територията на самата гара в Мездра. От държавното предприятие предвиждат основен ремонт на пероните в гарата, както и изграждането на перон между 4 и 5 коловоз, който да стане приемно-отправен за пътническите влакове. Отделно от това от държавното предприятие ще изградят и нови гарови площадки в селата Власатица, Стубел и Безденица. По този начин ще се улесни пътникопотока, категорични са от столичното дружество.
На този етап от „Национална компания железопътна инфраструктура” не уточняват кога ще бъде даден старт на същинските дейности и точно колко пари ще бъдат „налети” в модернизацията на жп трасето между Мездра и Медковец.
10.04.2020, 12:36 часа
1142 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha