Увеличава се броят на заразените служители на МВР с COVID-19 , вече са 27

Увеличава се броят на заразените служители на МВР с COVID-19 , вече са 27 "Към момента служители на МВР с потвърдени проби от PCR-тестове са 27, един вече е излекуван. Не мога да кажа как са се заразили, тъй като те са от различни области и от различни звена на МВР. Стремим се да спазваме всички мерки и разписания, които са дадени. Мисля, че за служителите има достатъчно предпазни средства", заяви на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов.
"Много е важно струпването на хора пред храмовете да става по установения ред. МВР има за цел да защити живота на българските граждани. Няма за цел да преследва нарушителите и да налага санкции. Гледаме в една посока, за това искам да призова българските граждани да спазват мерките и да не пробват нашите реакции", обясни той.
Иванов заяви, че в страната ще се вземат всички необходими мерки, свързани с изпълняването на заповедта на министъра на здравеопазването относно извънредното положение в страната.
"Във връзка с предстоящите празници, по нареждане на главния секретар на МВР, се въвежда организация за охрана на провежданите църковни мероприятия", обясни директорът на главна дирекция “Национална полиция” Христо Терзийски.
"В СДВР за предстоящите празници има създадена организация за засилено полицейско присъствие в район, където гражданите ще отбележат предстоящите християнски празници. Колегите ще съблюдават да се изпълняват мерките", категоричен бе директор на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.
Иванов увери, че храмовете ще бъдат третирани като всички останали обществени места. Той призова гражданите, ако имат нужда, да се помолят вкъщи, а не да излизат.
Към вчерашна дата в страната са образувани 638 досъдебни производства, 391 преписки, 2 102 акта по закона за здравето, обяви главният секретар на МВР.
"Служителите на МВР избягват да влизат в храмовете. Мястото на служители не е в храма, ако са униформени. Обсъждаме вариант влизането в храмовете да се осъществява чрез пропусквателен режим", обясни Иванов.
Над 24 000 души са поставени под карантина. Дали тя се спазва, се проверява от служители на реда, увери той.
10.04.2020, 16:28 часа
650 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha