Силен взрив избухна в завод „Арсенал”

Силен взрив избухна в завод „Арсенал” Силен взрив избухна малко след 11:30 часа на територията на завод „Арсенал“ в Казанлък. При инцидента няма пострадали работници, благодарение на факта, че работните помещения са отдалечени едно от друго.
Взривът е станал в едно от производствените помещения на завод 3, който се занимава основно с химически производства, съобщиха представители на завода.
В резултат на взрива са нанесени сериозни материални щети по производственото помещение. Започнало е досъдебно производство, на място са органите на Прокуратурата.  
Това е вторият инцидент на територията на Завод 3 за последните три седмици. Предходният бе локален и без сериозни материални щети.
Сериозен инцидент, също с химически производства на територията на „Арсенал“ избухна на 11 март тази година, в Завод 4, който се намира в района на Мъглиж. Тогава при избухналия взрив,  бе  изравнен със земята цял склад с продукция. Вследствие на взрива тогава бе образуван голям кратер.
Тогава пострадаха общо 6-тима работника, двама от които настанени в болница за лечение. След взрива за две седмици бе разпуснат колектива на целия завод 4. Работата по възстановяването на щетите от този взрив още продължава. 
 
14.05.2020, 13:28 часа
1015 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha