Ето защо мъжете трябва да ядат повече яйца

Ето защо мъжете трябва да ядат повече яйца Широко разпространени са теориите, че редовното консумиране на яйца е рисков фактор за хората с висок лош холестерол и хипертония. Дълго време на хората, страдащи от висок холестерол, се забраняваше да похапват яйца.
Виновно беше схващането, че те покачват холестерола още повече, създавайки риск от сърдечно-съдови заболявания. Препоръките бяха да не се изяждат повече от две-три яйца седмично.
Според финландски учени обаче консумацията на яйца е особено полезна за мъжете, пишат от Science Daily.
Ново проучване на Университета в Източна Финландия показва, че умерено висок прием на диетичен холестерол или консумация до едно яйце на ден не е свързана с повишен риск от инсулт. Изследователите дори смятат, че холестеролът, съдържащ се в яйцата, има положителен ефект върху организма на мъжете, като намалява риска от редица заболявания.
На база проведено изследване, учените доказват, че яденето на яйца няколко пъти седмично намалява риска от диабет тип 2 при мъжете с 37%, като същевременно подсилва сърдечно-съдовата система. Интересното е, че подобен ефект учените не откриват при жените.
Да не споменаваме, че множеството направени изследвания до момента на различни учени доказват, че яйченият протеин е полезен за здравето на цялото тяло и има благоприятен ефект върху дейността на всички негови системи, пише lifestyle.bg.
18.05.2020, 15:29 часа
970 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha