Размирици, протести и напрежение в САЩ заради убийства на чернокожи /снимки/

Размирици, протести и напрежение в САЩ заради убийства на чернокожи /снимки/ Седем души бяха простреляни снощи при протести в Луисвил, щата Кентъки, заради убийството на афроамериканката Бреона Тейлър, застреляна в жилището си през март, съобщи днес говорител на местната полиция, цитиран от Ройтерс.
Най-малко един от простреляните е в тежко състояние. Ситуацията в центъра на града остава "нестабилна и продължава да еволюира", написа в имейл говорителят Ламонт Уошингтън.
Органите на реда заявяват, че техни служители не са произвеждали изстрели по време на инцидента, но са извършили няколко ареста. Преди това властите съобщиха в "Туитър", че голяма тълпа се е събрала в центъра на града.
Снощи кметът Грег Фишър е разпространил в "Туитър" пост от името на майката на Тейлър, в който се отправя призив за мирни протести.
Подобни протести има и в Минеаполис, щата Минесота, заради смъртта на арестуван чернокож мъж, заснета на видео. При задържането на мъжа бял полицай притиска врата му към земята с коляно, докато мъжът казва, че се задушава.
Записът с ареста много бързо се разпространи в социалните мрежи.
 
29.05.2020, 12:59 часа
548 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha