Спецпрокуратурата оспорва пускането на Маринела Арабаджиева у дома

Спецпрокуратурата оспорва пускането на Маринела Арабаджиева у дома Специализираната прокуратура протестира в цялост съдебния акт на
Специализирания наказателен съд, постановен на разпоредителното заседание по делото срещу Маринела и Ветко Арабаджиеви, съобщиха оттам.
Прокуратурата внесе и особено искане за отмяна на постановеното незабавно изпълнение на изменението на мярката за неотклонение на Маринела Арабаджиева от задържане под стража в домашен арест.
Предстои Апелативният специализиран наказателен съд да се произнесе в законово установения срок.
Вчера Специализираният съд разпореди милионерката да бъде пусната под домашен арест в жилище на улица „Любата". Според съдията има реална опасност за живота й и тя трябва да се лекува. Само преди ден друга инстанция остави зад решетките хотелиерката. 
Съдът спря делото срещу съпруга й Ветко Арабаджиев, а доказателствата срещу останалите 7 подсъдими за участие в организирана група за измами и пране на пари върна на прокуратурата за отстраняване на „редца допуснати процесуални нарушения”. 
Причината делото срещу Ветко Арабаджиев да бъде спряно е висящо дело в съда в Испания по нова заповед за арест на Арабаджиев, издадена на 24 април т.г. По неофициална информация по това дело вече имало произнасяне на първоинстанционния съд в Мадрид, но се очаква по него да се произнесе още една инстанция. 
29.05.2020, 15:59 часа
829 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha