Заразно добро: Възрастна жена дари пенсията си на болницата в Попово

Заразно добро: Възрастна жена дари пенсията си на болницата в Попово 80-годишна жена дари пенсията си на болницата в Попово като израз на благодарност. Малката сума, с която жената живее скромно, е предназначена за медиците, които работят на първа линия в условията на коронавирус.
Йовка Анастасова познава трудната страна на живота. Останала вдовица едва на 25 години, тя сама отглежда две деца. През годините работи и в „Зърнени храни”, и в пекарна, и в държавните железници. От тежка работа не се страхува. Но тя дава отражение върху жената и започват да я мъчат болки в коленете започват да я мъчат. Лекар й препоръчва смяна на ставите. Баба Йовка, обаче, търси друго мнение – в болницата в Попово. Там й предлагат домашно лечение с медикаменти.
Така 80-годишната жена, която е влизала в болница броени пъти, остава за престой в лечебното заведение в Попово. Всички процедури подобряват състоянието й. Най-добре обаче й действа отношението на лекарите.
С вече минали болки, баба Йовка се връща към ежедневието си в малкия селски двор. Докато не гледа тревожната статистика за заразените с коронавирус. Така по дарителската сметка на болницата влизат 343 лева от баба Йовка. От лечебното заведение съобщиха, че със сумите, събрани от дарители се закупуват предпазни средства, както и необходим респиратор.
04.06.2020, 13:09 часа
150 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha