Внесоха подписка в НС с искане за мораториум върху 5G мрежата

Внесоха подписка в НС с искане за мораториум върху 5G мрежата Днес Национална гражданска инициатива "Стоп 5G в България, защото здравето е по-важно" е внесла в деловодството на Народното събрание подписка с искане: „Народното събрание на Р. България да приеме решение за налагане на Мораториум върху експериментирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на телекомуникационно оборудване, работещо по стандарт 5G на територията на Република България".
Исканията на вносителите са: "Действието на този мораториум да бъде в сила до предоставянето на неоспорими резултати от международно приети eкспериментални, епидемиологични и други научни изследвания, доказващи липса на вредно биологично въздействие при кратковременна и хронична експозиция от радиочестотно излъчване по стандарт 5G върху хората и заобикалящата ни природа – животни, насекоми, растения и др.“
"Това искане е подкрепено от 32 000 подписа на български граждани, събрани в месеците на извънредното положение и извънредна обстановка в България и 377 подписа, събрани на хартиен носител (при изисквани минимум 50 бр.). Очакваме НС да се произнесете с решение в 3-месечния срок, предвиден от Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление (чл.52, ал. 1)", казват още вносителите.
17.06.2020, 16:45 часа
1095 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha