Елитът на Северозапада се събра край Мездра да празнува 10-годишнината на ВЕЦ Калето /снимки/

Елитът на Северозапада се събра край Мездра да празнува 10-годишнината на ВЕЦ Калето /снимки/ С богата програма ВЕЦ Калето отпразнува в събота своята 10-а годишнина. Над 250 партньори, служители и приятели се събраха на градинско парти в двора на централата край Мездра. Водосвет за здраве и благополучие отслужиха заедно врачанския митрополит Григорий и старозагорския Киприян.
Думи на благодарност към проектанти, строители и целия колектив на фирмите отправи собственикът на централата Тони Йорданов.
„Днес е един от поредните значими дни в нашата бизнес история, когато отбелязваме 10 години от безупречната работа на ВЕЦ Калето, която е опорният стълб в развитието не целия ни мащабен бизнес. Тя, заедно с ВЕЦ Петрово, дава стабилност на приходите и разплащанията, на бъдещите ни инвестиции и разбира се на изработените с отговорния ви труд заплати. ВЕЦ Калето с произведените над 136 млн. кВтч е може би най-големият производител на екологичен ток по поречието на Искър от София до Роман и е спестила 150 хиляди тона вредни емисии. Обаче, както и в словото си преди 10 години, така и сега държа да напомня, че българските инвеститори заслужават друго отношение и подкрепа, а не спънки и пречки, ако искаме България да не е на последно място в ЕС и за децата и внуците ни. Въпреки това ние продължаваме с хотелски комплекс, винарска изба, офиси и жилищна сграда във Враца, а се надяваме да работим и на големите пътища в Северозапада“, заяви той в словото си.
Неговият партньор Цанко Петков също поздрави присъстващите и разказа вълнуващи моменти от построяването на централата.
С плакети, грамоти и юбилейни знаци бяха отличени партньорите и служителите на „Инертстрой Калето“, които  работят във фирмата още от стартирането на ВЕЦ-а.  
Сред официалните гости бяха народния представител Росен Живков, кметът на община Мездра Иван Аспарухов и председателят на ОбС Яна Нинова.
Петчасовата празнична програма включваше изпълнения на обичаната певица Цветелина, победителят в „Като две капки вода“ Фики, всенародният любимец Краси Радков и ансамбъл „Мездра“.
Завидни танцови умения показаха не само семействата Йорданови и Петкови, но и техните три синове, снахи и внуци, както и служителите й. Българското знаме предвождаше хората, а аплодисменти и искрени прегръдки имаше за тримата изпълнители.
Богата трапеза, на която не липсваше нищо, включително с теле и три агнета на чеверме, отново беше дело на кадри на Калето и веригата хипермаркети „Ариел“.
Както преди 10 години, така и сега, кратък дъжд напомни, че без водата няма как да има ток, но това не попречи на веселбата. Кулминация на празника бе красива заря в нощното небе над река Искър.
22.06.2020, 15:28 часа
9317 1
Коментари

123456

05.07.2020, 13:43 часа
НАЙ НАЙ ГОЛЕМИТЕ ИЗМАМНИЦИ ВЪВ МЕЗДРА
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha