Сърбия затяга мерките срещу COVID-19

Сърбия затяга мерките срещу COVID-19 Сръбският кризисен щаб за борба с коронавируса въведе нови ограничения заради резкия скок на броя на заразените в страната, предаде ТАСС, цитирана от БТА.
Дария Кисич-Тепавчевич от щаба съобщи днес по националната телевизия РТС, че от утре в 6 часа местно време в Белград ще бъде задължително носенето на маски не само в градския транспорт, но и във всички затворени помещения.
Тя каза, че щабът е разглеждал и възможността за ограничаване на броя на хората, събиращи се на открито или в затворени помещения, както и затваряне на ресторантите, но засега тези ограничения не са приети.
Доктор Кисич-Тепавчевич призова да се спазва дистанция от минимум 1 метър и редовно да се мият ръцете.
В неделя в Сърбия бе регистриран най-голям брой нови случаи на коронавирус от края на април - 254. Общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 14 046, а смъртните случаи са 270.
Сред заразените има и членове на правителството, включително министъра на отбраната Александър Вулин и директора на службата за Косово Марко Джурич, а председателката на парламента Мая Гойкович е хоспитализирана с положителен тест за коронавирус.
29.06.2020, 15:49 часа
589 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha