Окончателно! Тони Йорданов спечели битката с РДНСК-Враца, хотел „Ариел“ в Мездра ще има

Окончателно! Тони Йорданов спечели битката с РДНСК-Враца, хотел „Ариел“ в Мездра ще има Популярният предприемач от Мездра Тони Йорданов спечели битката с Регионална дирекция за национален строителен контрол във Враца, научи агенция BulNews.
Със свое решение от 23 юни Върховния административен съд отмени окончателно незаконната заповед на институцията за спиране на строителството на хотел "Ариел" в Мездра. Така бе потвърдено решението на Административен съд - Враца от 29 ноември 2019 г., с което заповедта на РДНСК Враца бе обявена за незаконосъобразна.
Според върховните съдии не са налице съществени отклонения в строително-ремонтните дейности от представените проекти и в заповедта такива не са доказани. Интересен е и фактът, че представителят на Върховната административна прокуратура дава мнение за незаконосъобразност на касационната жалба от страна на и. д. директор на РДНСК.
От своя страна ВАС осъжда РДНСК Враца да плати на "Инертстрой Калето" АД 600 лв. разноски по делото на тази инстанция. С постановеното решение се очаква довършителните работи по хотела да бъдат ускорени. 
Тежката загуба на строителния контрол повдига въпроса за оставката на шефката Тодорка Георгиева. В европейските държави след толкова брутална намеса в частния бизнес и загубено дело ръководителите подават оставка, за да спасят честа на институцията, която са си позволили да употребят за лични цели. Решението на ВАС удря сериозно и по репутацията на хората, които се крият зад гърба на Георгиева.
Въпросът за оставката на началника на РДНСК-Враца става още по-актуален, с оглед на факта, че това не е първата му загуба в битката с Тони Йорданов. През 2017 г. същата Тодорка Георгиева прави опит да спре ВЕЦ Калето с измислени аргументи, но отново претърпява провал в мисията си. Тогава управляваната от нея институция е осъдена да плати около 4 000 лв., но до този момент това все още не е направено.
Предстои Тони Йорданов да заведе отделно дело за пропуснати ползи, по което компрометираната шефка Тодорка Георгиева ще трябва да отговаря за щети от около 200 000 лв.
Възникналият казус съсипа и грижливо пазената репутация на врачанския седмичник „Конкурент“. Изданието си позволи преди дни да гърми, че багерите всеки момент ще бутнат незаконната сграда и хотел нямало да има. По този начин фалиралият всекидневник отново осветли своята зависимост от задкулисието и за пореден път стана ясно, че публикува фалшиви новини. След окончателното решение на ВАС е редно главният редактор Георги Александров, популярен като Гошо Синдика, публично да поднесес воите извинения за публикуваната невярна информация.
Очаква се новият четири звезден хотел "Ариел" в Мездра да започне да приема гости през август.
30.06.2020, 12:42 часа
9296 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha