Лятно училище по риболов за ученици от Монтана стартира в края на юли

Лятно училище по риболов за ученици от Монтана стартира в края на юли Лятно училище по риболов “Синьо лято” ще се проведе за втора поредна година. Въпреки трудностите около пандемията с коронавируса “Синьо лято” отново ще събере децата на Монтана на язовир “Долна вода” край Студено буче. Този път обучението ще протече в по-съкратена форма и по-малко ученици, заради мерките срещу коронавируса, съобщи Мария Шуманска - председател на Общинския съвет по наркотични вещества в Монтана.
"Предвиждаме да стартира от 27 юли. Първата група ще бъде смесена за първи и втори клас. Следващата седмица от 3 август ще бъде смесена групата за трети и четвърти клас. Последната седмица ще бъде за ученици 5, 6 и 7 клас", каза тя.
Вече стартираха записвания за желаещите онлайн във фейсбук и на място в офиса на Общинския център по наркотични вещества на улица “Иван Аврамов” №5, уточни Мария Шуманска.
"Тази година ще затвърдят знанията си. Естествено ще научат нови неща по отношение на превенция на зависимости. По различното тази година ще бъде финалното състезание за всички участници на 15 август. Награди ще има за всички", допълни председателят.
Инициативата “Синьо лято” се организира от община Монтана, Общинския център по наркотични вещества и Сдружение лов и риболов “Огоста”-Монтана. Тя преминава под патронажа на кмета на града Златко Живков.
03.07.2020, 10:29 часа
1442 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha