Отложиха делото за убийството във Върбица заради отсъствието на особен представител

Отложиха делото за убийството във Върбица заради отсъствието на особен представител Врачанският окръжен съд днес не даде ход на съдебното следствие по наказателно от общ характер дело за убийство в село Върбица, по което подсъдим е И. И. Той е обвинен, че на 30 срещу 31 август 2018г. в селото, чрез нанасяне на удари по главата и тялото, умишлено е причинил смъртта на живеещата с него на семейни начала З. Т. (на 31 г.), като деянието е извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост.

Обвиняем за жестокото убийство във врачанското село Върбица отива на съд

Причината да не бъде даден ход на делото е отсъствието по уважителни причини – заболяване – на особения представител на двете малолетни деца в семейството, които са конституирани като граждански ищци и частни обвинители. Особеният представител не е изразил изрично съгласие делото да се гледа в негово отсъствие. 
В съдебната зала бе разгледана молбата на подсъдимия да бъде сменен неговият защитник. Основната причина, която е посочена, е различия в линията на защитата. Съдът прие това искане на подсъдимия за основателно. Новият защитник поиска да му бъде дадено достатъчно време, за да се запознае с делото.
Петчленният състав на Окръжен съд – Враца разгледа постъпилата молба от подсъдимия за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в по-лека. Съдът, след като изслуша становищата на страните и се съобрази със събраните доказателства, остави без уважение това искане на обвиняемия. Съдът прецени, че и към настоящия момент са налице предпоставките за тази най-тежка мярка за неотклонение. Това определение на Врачанският окръжен съд не е окончателно и може да се обжалва или протестира в седемдневен срок пред Софийския апелативен съд.
Следващото съдебно заседание по делото бе насрочено за 5 август.
 
07.07.2020, 12:07 часа
769 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha