Глътка въздух: До края на месеца извозват опасните тонер касети от Враца

Глътка въздух: До края на месеца извозват опасните тонер касети от Враца До края на месеца незаконно складираните тонер касети от Италия, съхранявани на нелегална площадка във Враца ще бъдат извозени, стана ясно на извънредна пресконференция в РИОСВ-Враца. 
От прокуратурата вече са описали всичко необходимо по досъдебното производство и тонер касетите могат да бъдат преместени, заяви директорът на еко инспекцията инж. Николай Йорданов. 
Вариантът това да се случи на лицензирана площадка в столицата обаче може да отнеме повече време, което ще означава, че фирма „Рецикла“ ЕООД ще получи още по-големи санкции. По тази причина от дружеството са заявили, че най-вероятно отпадъците ще бъдат транспортирани в Гърция, за да бъде спазен срокът, даден от РИОСВ – 31 юли. Той уточни, че фирмата вече е била глобена с 10 000 лв.
Припомняме, че 50-те тона тонер касети бяха установени на нерегламентираната площадка още през януари тази година и предизвикаха бурна реакция сред жителите на града. 

Скандал! Боклук от Италия складиран тайно и във Враца, от РИОСВ не знаят нищо /снимки/

Те са били внесени от Италия по договор с българската фирма „Рецикла“ ЕООД, но по данни на РИОСВ в София дружеството няма издаден регистрационен документ за временно съхранение на отпадъци. 
07.07.2020, 11:56 часа
2819 1
Коментари

Не знаме нищо, ни чул ни видял

07.07.2020, 20:40 часа
Ние не знаем нищо от РИОСФ-то, а тези който знаят ги уволняваме, после под обществения натиск ги връщаме, ама временно за да може после малко по-елегантно да ги уволним с уж съкращаване на длъжността. еФтин трик който напоследък се използва отработод
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha