Шивачка от Лом е заразена с коронавирус, настанена е в болница

Шивачка от Лом е заразена с коронавирус, настанена е в болница Служителка в шивашко предприятие в Лом, приета в местната болница преди седмица с пневмония е с положителен тест за коронавирус. Тя вече е преместена в инфекциозното отделение, стана ясно на днешното заседание на областния здравен съвет.
Екип на РЗИ вече е направил тестове за коронавирус на 35-те шивачки от предприятието.
В Монтанско има още шест активни на COVID-19 случая, всички са на домашно лечение. Два от тях са на майка и дъщеря в Монтана, два на жители на Враца, които карат карантината си в село Д.Озирово, един столичанин, който е под карантина в Медковец и един видинчанин – под карантина в село Княжева махала.
199 са карантинираните на територията на област Монтана, съобщиха от РЗИ. Сред тях сега няма граждани на Русия и Беларус, които работят на компресорната станция „Расово”. Общо 229 чуждестранни специалисти пребивават в Монтана, 61 в Медковец и 58 в Брусарци.
Освен РЗИ занапред проверки в магазини и автобуси за носене на маски ще правят и инспектори от Агетцията по безопасност на храните, общините и други държавни служби.
10.07.2020, 09:09 часа
4787 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha