Популярният художник Краси Митев представи изложбата си „Докосване“ във Враца /снимки/

Популярният художник Краси Митев представи изложбата си „Докосване“ във Враца /снимки/ Врачанският художник Красимир Митев представи изложбата си „Докосване“ на приятели и почитатели. Събитието се проведе вчера под открито небе в приятна обстановка в градината на ресторант „Българе“ на пл. „Христо Ботев“.
По време на изискания коктейл авторът представи 14 картини, създадени в Испания по време на изолация заради световната пандемия. Една част от тях са рисувани в Барселона, а другата във Враца.
Краси Митев е кръстил изложбата „Докосване“, с намигване към съвремието, когато това вече е опасно, но преди сме го правили непрекъснато.
Творбите на популярния врачански художник бяха съпроводени от стиховете на Яна Янкова. Поетесата живее в Белгия и се е съгласила да нарисува картините на Краси Митев с думи, като до всяка от тях ще има неин стих.
Почеркът на популярния автор е абстрактен и картините му са много различни. Стилът му е разнообразен и трудно разпознаваем. Той рисува със смесена техника, като ползва различни по вид бои. В картините си Краси влага всичко, с което би могло да се рисува, ползвал е по-нестандартни неща като например асфалт. На събитието той демонстрира, като нарисува картина с подръчни материали – вилица, нож и лъжица.
Показаните картини вече са уговорени и ще бъдат закупени в Испания. Художникът работи с 2 фондации, които имат интерес към тях, но преди това ще нареди изложбата в Пловдив, Варна и София.

 
10.07.2020, 09:33 часа
2584 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha