Козлодуй се включи в антиправителствените протести /снимки/

Козлодуй се включи в антиправителствените протести /снимки/ В Козлодуй от снощи също започнаха протести с искане за оставката на правителството, научи агенция BulNews.
Пред хотел „Истър“ в града в късния следобед се събраха около 30-ина души – сред тях имаше единични представители на политически партии, но мнозинството бяха категорични, че са безпартийни. Шествието обиколи града няколко пъти, като от площада пред хотела се отправи първоначално пред сградата на Общината, а след това стигна и до сградата на прокуратурата в града. Шествието премина мирно и под охрана на автопатрул, който съпровождаше по шосето протестиращите хора.
Снощният протест е началото, като събралите се хора бяха категорични, че ще продължават да се събират и да провеждат шествия всеки ден по същото време до падането на правителството.
„Правителството върви срещу гражданите, виждате излагацията на прокуратурата, искаме оставката на кабинета – не днес, не утре, а веднага. Събрали сме се за да поискаме оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Във връзка със скандалите, които тресат държавата през последните месеци, изтеклите аудиозаписи на премира с циничните му изказвания по адрес на председателя на народното събрание – Цвета Караянчева, изтеклите снимки с милионите евро и златни кюлчета в нощното му шкафче, каквито сигурен съм, че повечето от нас нямат, а работят повече от двадесет години на не лоша заплата. Мутренското поведение на полицията, на институциите в държавата, несигурността за бъдещето, несигурността за децата ни… Това са само част от нещата, които ни провокираха да излезем тук на площада в града и да протестираме. Днес излязохме за промяна. Промяна на мисленето. Промяна на статуквото. Промяна на мутренския модел на управление. Защото, ние сме народът. Ние сме суверенът, ние сме България. Ние сме отговорни за бъдещето на децата ни. Това, което правим днес, е това което ще им оставим в наследство“, каза организаторът на протеста в Козлодуй Димитър Георгиев.
 
14.07.2020, 09:53 часа
1809 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha