Гърция затяга още контрола по границите

Гърция затяга още контрола по границите Нови, по-строги мерки за контрол на коронавируса по сухопътните граници на Гърция обяви днес говорителят на правителството на страната Стелиос Пецас, съобщи телевизионният канал АНТ1.
Наред с приетите миналата седмица ограничения за граничния пункт Промахон (Кулата) на границата с България (единственият отворен за туристически трафик), от полунощ във вторник срещу сряда влизането в Гърция по съществени причини ще може да се осъществява само през още пет пункта: Какавя на границата с Албания, Евзони и Кристалопиги на границата със Северна Македония, Нимфеа (Маказа) на границата с България и Кипи на границата с Турция.
Въвежда се изискване за гръцките граждани с разрешение за престой в чужбина и притежателите на лична карта за гръцки произход също да попълват формуляр за локализиране на пътник (PLF) преди влизане в страната.
Земеделските работници, които се намират в Гърция и я напуснат преди 4 август, няма да имат право да влязат в страната до второ нареждане.
Пецас каза, че епидемиологичната картина по сухопътните граници е утежнена, като в периода от 1 до 18 юли на ГКПП Какавя са установени 8 положителни проби за коронавирус от 866 теста, а на Промахон - 170 от 19 676 теста. 
20.07.2020, 16:19 часа
833 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha