Тютюн, цигари и алкохол задържаха митничарите на "Дунав мост" при Видин и Русе

Тютюн, цигари и алкохол задържаха митничарите на "Дунав мост" при Видин и Русе При проверки през уикенда в района на ГКПП Дунав мост при Видин и Русе, митническите служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ са открили 80 кг тютюн за пушене, 8200 къса цигари и 30.2 литра бутилиран и фабрично запечатан алкохол.
На 18 юли около 13.30 ч., на трасе „Изход“ на ГКПП „Дунав мост – Видин“ е пристигнал товарен автомобил с българска регистрация, управляван от наш сънародник. Шофьорът представил редовни документи за превоз на групажна стока за Великобритания. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която в багажното отделение са открити два палета с мокри кърпички. В част от кашоните, под пакетите с мокри кърпички, са намерени 2000 пакета по 40 грама /общо 80 кг/ тютюн за пушене, с марката „Golden Virginia“, с български акцизен бандерол.
Цигари и бутилки с алкохол са открити при проверка на пътнически микробус „Мерцедес Виано“ на 19 юли. Превозното средство, управлявано от българин, излизало от страната през ГКПП Дунав мост при Русе на път за Холандия. В товарното помещение, в личния багаж на шофьора, са намерени 410 кутии /8200 къса цигари/ с марките „Davidoff“, „Marlboro“, „Rothmans“, „Karelia slim“ и 31 бутилки с общо 30.2 литра алкохолни напитки - ракия и мастика от различни търговски марки
Тютюневите изделия и алкохолните продукти са били с български акцизен бандерол, но са иззети тъй като не са представени необходимите придружителни документи по Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/. По случаите са образувани административнонаказателни производства.
21.07.2020, 14:19 часа
628 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha