На вниманието на БАБХ: В "Лидл" във Враца лъжат за срока на годност, предлагат развалено месо /снимки/

На вниманието на БАБХ: В "Лидл" във Враца лъжат за срока на годност, предлагат развалено месо /снимки/ В обект на „Лидл“ във Враца лъжат за срока на годност и предлагат развалено месо на клиентите, сигнализира редовен читател на агенция BulNews в рубриката ни „Ти, репортерът“. 
Мъжът е отишъл да си пазарува от хипермаркета, намиращ се на бул. „Васил Кънчов“, в близост до автогарата в града. След като се спрял на витрината за месо, той забелязал развалено пилешко, което се предлага на клиентите. Въпреки че бутчетата са видимо негодни за ядене, на опаковката е посочено, че то е в срок до 25.07.2020 г. 
„Продават развалено пилешко – посиняло е, а на опаковката пише, че е в срок. Забелязах го докато пазарувах и останах потресен“, сподели пред наш репортер възмутеният клиент Д. Д. 
Предлагането на развалено месо в обекта на голямата верига е опасно за здравето на пазаруващите от нея, а голяма част от тях са и семейства с малки деца. Употребата му дори след термична обработка може да доведе до натравяне и сериозни последствия за здравословното състояние на хората. 
Мъжът, разкрил измамата, се надява от Агенцията по безопасност на храните да вземат отношение и да проверят обекта, а от веригата да спрат порочната си практика, за да не загубят своите клиенти. 
 
24.07.2020, 08:50 часа
10552 4
Коментари

нема ли контрол беее

24.07.2020, 14:16 часа
Исега кво,ще напраят тези развалени бутчета на кюфтета и кебачета и пак на витирината.А иначе има една камара чиновници в службите за контрол ,който не работят нищо!

Яжте българи да ви е сладко.

24.07.2020, 11:57 часа
Спомням си миналата есен, когато пуснаха едни картофи на промоция, купих си цял чувал, който после разбира се върнах и те си го приеха много бързо защото знаеха какво са пуснали. картофите бяха гнили и тръгнали да прорастват стопирани с препарат .

?!

24.07.2020, 11:09 часа
Установяването на годност и безопасност не се извършва чрез поглед през опаковката,независимо от "компетентното око"на специалиста направил тази проверка.Добавените пояснения за"семейства с деца" целят повишаване на ефекта на "установената заплаха".

гошо

24.07.2020, 09:11 часа
най пропадналия хипермаркет
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha